CKC & PARTNERS

BREDER AANBOD SEIZOEN 2023-2024
Glaslessen door Martine Knoppert
Het jaaraanbod was altijd vijf cursussen,
variërend van elf tot dertig lessen.

Atelier (dinsdag middag)
Glas gevorderden (zat ochtend)
Instroomcursus (zat ochtend)

Voor seizoen 2023-2024 zijn deze VOL

Extra lesmoment is de dinsdagochtend:
aanbod twee basiscursussen
van 5 lessen elk

Hier is nog ruimte (info dd 12-7-2023)

Basiscursus najaar 2023 en voorjaar 2024
Raak in de ban van de mogelijkheden van glas

Voor cursisten zonder ervaring is dit de aangewezen cursus om mee te starten. Zij krijgen in vijf lessen een programma om de basis te leren en te ervaren of glasbewerken bij hen past.We werken hierbij eerst met het relatief goedkope vensterglas (materiaalkosten ongeveer € 20). De eerste week ga je snijden en lijmen, dan het slijpen en zandstralen. In de derde les bereid je een reliëf voor dat in de oven gaat smelten. De vierde week komt de techniek van glasverven aan bod en de vijfde les gekleurde korrels om met het glas in de oven te versmelten. De grote hoeveelheid mogelijkheden en diversiteit zal je verbazen!
Heb je al wel wat ervaring dan kun je ook hier terecht. Deze cursus is ook in het leven geroepen omdat de vraag naar de vaste cursussen te groot was. Graag help ik je op maat!

Een kleine waarschuwing… met glas werken is vaak verslavend. Het is geen goedkoop materiaal. Cursisten gaan meestal na het vensterglas over op gekleurde glasplaten om mee te werken. Dit specialistische glas is in verhouding ruim vijf keer zo duur als het vensterglas.

Klik hier voor inschrijven voor basiscursus najaar 2023 en voorjaar 2024. !!! NB scroll naar de onderkant van de pagina !!!

ALGEMENE INFORMATIE
Het programma voor het seizoen komt eind mei/begin juni op de website van CKC & Partners Via de website kunt u zich inschrijven. NB inschrijvingen worden niet behandeld door Martine Knoppert maar door het centrum waar zij in dienst is.

De locatie van CKC & Partners in Zoetermeer is Leidsewallen 80, vlakbij het oude dorp op loopafstand van Randstadrail 3 en 4 (halte Stadhuis). Parkeren is er drie uur gratis met de blauwe parkeerkaart.
Dinsdagatelier, algemene informatie
Het DINSDAGATELIER wordt aangeboden in blokken van vijftien lessen. Tijdstip is van 13.00 – 17.00 uur. Bij het atelier is de docent 2,5 uur aanwezig en kunt u 1,5 uur vrij werken. Het atelier is voor gevorderden. Het eerste blok van 15 lessen start gebruikelijk in september en het tweede eind januari/begin februari. In blok twee zit een lange projectles waarin iedereen werkt aan dezelfde nieuwe techniek.
Dubbel aanbod op de zaterdag, algemene informatie:
Op de zaterdagochtend (van 9.30 -12.00 uur) is er GLAS VOOR GEVORDERDEN, een cursus van dertig lessen. Drie lessen zijn extra lang omdat we daarin een specifieke projectles doen.
Op de zaterdagmiddag zijn er twee INSTROOMCURSUSSEN GLAS van 11 lessen. Ze zijn bedoeld voor beginnende en gevorderde cursisten.
De lessen zijn van 13.00 – 15.30 uur.
De lesblokken starten in september en in januari. Ze omvatten 10 reguliere lessen en een lange projectles waarin iedereen werkt aan dezelfde nieuwe techniek.