ACTUEEL


Nieuwsbrief
Twee keer per jaar stuur ik een nieuwsbrief met mailchimp.
U kunt zich hiervoor inschrijven via een  e-mail.

Via de nieuwsbrief hoort u onder andere waar ik ga exposeren.

Expo – update, nieuwsbrief mei 2022, it giet oan in MAKKUM met Pinksteren

Liefhebbers,
Na twee keer uitstel door Corona gaat de derde editie van het Kunstfestival Makkum Art nu toch bijna van start! In het Pinksterweekend (4 t/m 6 juni) is er heel veel te beleven in dit mooie Friese plaatsje. Makkum Art staat garant voor 100 kunstenaars op 25 verrassende locaties. Bovendien is er een programma met muziek, workshops en demonstraties door kunstenaars.
Ik verwijs u voor alle informatie naar de website: https://www.makkumart.nl/

Mijn glaswerk is te zien op twee locaties. De ‘binnen’ objecten staan in Kerkelijk Centrum de Anker, nummer 5 van de route, adres Buren 17. Op deze locatie exposeren totaal 11 kunstenaars.Mijn glasobjecten voor buiten krijgen een mooi ereplaatsje in de ommuurde binnentuin die hoort bij het pand aan de Turfmarkt 29, een rijksmonument met trapgevel. De tuin is helaas niet geschikt voor rolstoelen.Van 11 t/m 26 juni is er ook een tiental stukken van mij te zien bij Kunst ter Plekke. Dit tuinencomplex in Den Haag aan het IJsclubpad 1 blijft een vaste en geliefde plek om te exposeren. Dit jaar is er naast mijn glaswerk veel keramiek te ziet aangevuld met multimedia werk van Loes Peters.
Alle details zijn te vinden op https://kunstterplekke.nl/Tijdens het weekend van 18 en 19 juni ontvang ik u graag tijdens de Open Ateliers Duinoord en omstreken.
Anneke Zwolsman zal dat weekend te gast zijn in mijn atelier aan huis (Voltastraat 34 – Den Haag). Zij werkt met het materiaal vilt en maakt o.a. wandkleden en lampen.
De ateliers zijn open van 12.00-18.00 uur. Tijdens het Open Ateliers-weekend kunt u bij Artgallery/makelaardij Koenders de overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemers bekijken (adres: Artgallery Koenders, 2e Schuytstraat 164/ hoek Reinkenstraat). Kijk op https://www.openateliersduinoord.nl/ voor alle details van de route.Jongstleden expositie en wat zit er nog verder in de planning dit jaar?

Ik exposeerde afgelopen maart bij galerie Zône in Leiden en heb toen een actie voor Oekraïne aan de verkopen gekoppeld (25%). Hierdoor heb ik meer kunnen storten op giro 555 dan anders en voelde ik me even een fractie minder machteloos.
Ieder die wat gekocht heeft dank hiervoor!

Planning 1: Eind september: Samen met een zeer trouwe groep glasbewerkers die al jaren op zaterdagochtend naar het CKC in Zoetermeer komt neem ik deel aan een kunstroute georganiseerd door Stichting de Verbeelding in Pijnacker. De fotocollages hierboven geven een bloemlezing van het werk van de 7 deelnemers: links Angela, Ank, Nelleke en Marga. Rechts Marly, Martine en Debbie. We staan ingeschreven als Surprising Glas – Meer informatie t.z.t. op https://www.deverbeelding.nu/kunstroute/

Planning 2: November: Tot mijn vreugde ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan: Glas Natuurlijk …. Wereldse verhalen 2022. Menigmaal was ik als bezoeker in kasteel Cannenburgh in Vaassen om het glas tentoongesteld door de Stichting glaskunst te bewonderen. Nu kan ik u een aantal van mijn topstukken (maximaal 8 staat in de voorwaarden) tonen als deelnemer aan de groepstentoonstelling. Deze zal plaatsvinden van 5 t/m 20 november 2022. Het kasteel is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. https://www.stichtingglaskunst.nl

Het is een lange nieuwsbrief geworden.
Dank voor uw aandacht en graag tot ziens!Hartelijke groet, Martine Knoppert


Archief nieuwsbrief:
29/05/2022 – expo-update MAKKUM
03/02/2022 – exposities en meer
12/30/2021 – oud en nieuw
05/02/2021 – nieuwe webwinkel MK art
Webwinkel
Nieuw vanaf 2021: MK art de webwinkel.
Ik heb de periode van de lockdown eind 2020/begin 2021 gebruikt om al mijn werk te ordenen, op de foto èn online te zetten.

Kom lekker kijken naar het resultaat!
Deze klanten hebben de weg al gevonden.
Tot slot
Ik werk aan een nieuw boek met de titel <Alle kanten van Glas>. Op de pagina boeken lees je hier meer over.
Vaste galerieën
Er zijn enkele galerieën die mijn werk permanent in stock hebben: