ACTUEEL


Nieuwsbrief
Twee keer per jaar stuur ik een nieuwsbrief met mailchimp.
U kunt zich hiervoor inschrijven via een  e-mail.

Via de nieuwsbrief hoort u onder andere waar ik ga exposeren. Onderstaand degene die het laatst verzonden is.

Drie op rij, nieuwsbrief 13 september 2022, drie op rij

Liefhebbers,

In deze 2e nieuwsbrief van het jaar informatie over drie aanstaande groepsexposities.
Heel verschillend van opzet. Ik noem ze eerst in het kort en vervolgens meer uitgebreid.
1) Komend weekend de Verbeelding 2022!
Kunstroute Pijnacker-Nootdorp 24/25 september open van 11-17 uur.
Ik ben aanwezig op de zondag.
2) Drie weekenden in oktober: Expositie bij Kunst-227 in Amsterdam.
Data: 1/2 oktober, 8/9 oktober en 15/16 oktober. Open van 13-17 uur.
Ik ben aanwezig op zondag 9 en zondag 16 oktober.
3) Glas natuurlijk….. Wereldse verhalen, expositie van 5 t/m 20 november in Kasteel Cannenburch in Vaassen. Open: do t/m zo 11-17 uur.
Ik ben aanwezig op zondag 20 november.Kunstroute De Verbeelding
Meer informatie expositie 1

Tekst uit magazine Glas van de VVMG:
In het weekeinde van 24 en 25 september organiseert Stichting De Verbeelding een kunst- en cultuurroute in de gemeente Pijnacker-Nootdorp-Delfgauw en Oude Leede.
De locaties waar een groot aantal kunstenaars werk laat zien, zijn in boerderijen, mooie tuinen, een molen of een restaurant. Er zijn ook locaties die vanuit een sociaal oogpunt meedoen aan de kunstroute, omdat De Verbeelding een cultureel evenement wil zijn voor alle inwoners van de gemeente. Als een plek voldoende ruimte en mogelijkheden heeft, vinden er ook optredens plaats op het gebied van zang, muziek, dans of theater. Daarnaast wordt een ‘Verbeeldingsplein’ georganiseerd met tal van activiteiten.n het bestuurscentrum in Pijnacker (Emmastraat 165) exposeert de groep Surprising Glass.
Deze vrouwen delen de passie glasbewerken en doen dit onder andere in het Gevorderden Atelier bij het CKC en Partners in Zoetermeer. Velen kennen elkaar al jaren via het atelier.
De deelnemers zijn Nelleke Louwe Kooijmans, Marlies, Martine Knoppert, Ank van Kan, Angela ten Braak, Marga Dekker en Debbie Boender.
Kunstroute De Verbeelding
Dorpskern van Pijnacker
Info: +31 (0)15-3610199
Zaterdag 24 en zondag 25 september 2022
Open: 11-17 uur
www.deverbeelding.nu
Galerie Kunst-227
Meer informatie expositie 2

Kunst-227 is een initiatief van twee kunstliefhebbers. Zij organiseren sinds december 2010 enige keren per jaar een expositie aan huis met een uitgebreid scala aan hedendaagse kunst. Een combinatie van diverse kunstvormen en technieken maakt dat er voor iedere kunstliefhebber iets te genieten valt. “Mooi werk en bescheiden geprijsd”, aldus een kunstrecensent. Tijdens de feestelijke opening vindt er een muzikaal optreden plaats, veelal van een pianist. De karakteristieke locatie, het pand uit 1895 en de ambiance zijn uitnodigend en zorgen ervoor dat iedere bezoeker zich welkom voelt bij de exposities. Deelnemende kunstenaars aan de oktoberexpositie zijn:
Maurice Horsthuis, Anneke Peereboom, Ems Willems en Dirk van Someren met schilderijen.
Jan van der Land met foto’s.
Martine Knoppert met glas, Wiepko Terpstra met keramiek en Mieke Topman met sieraden. NB om de expositieruimte te bereiken moet je een trap op.
Kunst-227
Koninginneweg 227-2
1075 CS Amsterdam.
020 6734354
Bereikbaarheid: Tram 2 of bus 15 of 62 halte Amstelveenseweg/Koninginneweg.Auto afslag Amsterdam Zuid S108. Parkeren zondag gratis.Glas natuurlijk….. Wereldse verhalen
Lustrumexpositie in Kasteel Cannenburch informatie expositie 3
Dit jaar viert de Stichting Glaskunst haar 15e verjaardag. Dit doet zij met de tentoonstelling Glas natuurlijk….. Wereldse verhalen in Kasteel Cannenburch in Vaassen.
Wederom is er door de stichting een keuze gemaakt uit Nederlandse en Belgische glaskunstenaars om te exposeren. Van de 21 deelnemers zijn er acht dit jaar afgestudeerd aan de glasopleiding van het IKA in Mechelen. Het bestuur is blij met de prachtige hedendaagse glaskunst gemaakt door de deelnemers en verheugt zich deze te presenteren in de klassieke omgeving van het kasteel.
De deelnemende kunstenaars zijn Albert Seubring, Debora Klop, Ewout Vis, Fons Uytdehaag, Gaby Berger, Geir Nustad, Gert Bullée, Jelena Popadic, Luc de Bruyne, Martine Knoppert, Regula Maria Müller, Stijn Wuyts, Willem van Oijen, Marjan van Schaik, Maria Niessen, Oscar van der Linden, Patricia Overdam, Paulina Verzijden, Petra Sophia Roffel, Thérèse Bouwens-van Herwaarden en
Wilma van Rees. De tentoonstelling is een mooie afsluiting van het Internationale Jaar van het Glas. De tentoonstelling is een lustrum maar is tevens de laatste tentoonstelling die de Stichting Glaskunst in het kasteel organiseert. Reden te meer om vooral te komen kijken!
Glas natuurlijk….. Wereldse verhalen
Kasteel Cannenburch
Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
+31 (0)578-620788
Open: do t/m zo 11-17 uur
Van 5 t/m 20 november 2022
www.stichtingglaskunst.nl


Hartelijke groet en graag tot ziens,
Martine Knoppert


Archief nieuwsbrief:
13/9/2022 – 3 op rij
29/05/2022 – expo-update MAKKUM
03/02/2022 – exposities en meer
12/30/2021 – oud en nieuw
05/02/2021 – nieuwe webwinkel MK art
Vaste galerieën/ in expositie
Op diverse verkooppunten is mijn werk permanent te zien:
Webwinkel MK art
Nieuw MK art de webwinkel. Ik heb de periode van de lockdown eind 2020/begin 2021 gebruikt om al mijn werk te ordenen, op de foto èn online te zetten.
Kom lekker kijken naar het resultaat!

Binnen de webwinkel kunt u zoeken op categorie of op prijs. Onlangs zijn er twee buttons toegevoegd. Te weten OUTLET met tijdelijke aanbiedingen en IN EXPOSITIE, met het werk dat op bovenstaande expositieplekken te zien is.

Een keuze van werk verkocht aan klanten via deze nieuwe weg.

Tot slot

Ik werk aan een nieuw boek met de titel <Alle kanten van Glas>. Op de pagina boeken lees je hier meer over.