GLASBEWERKEN

Glasbewerken is een Nederlands­­talig boek, een theoretisch en praktisch naslag­­werk voor glas­­makers en geïnteres­­seerden.
Het gebonden hardcover­­boek van 352 pagina’s had een eerste oplage van 1000 stuks in 2011 en een tweede in 2013. Het is nog beschikbaar. ISBN: 978 90 816942 1 6 Druk 1 – uitgave Glasatelier Knoppert, Den Haag.
Prijs en bestellen:
Het boek Glasbewerken kost 49,50 euro inclusief 9% BTW exclusief verzending.
Wilt u een of meerdere exemplaren bestellen dan kunt u uw adres­­gegevens emailen naar glasatelier Knoppert. Ik stuur u dan het boek met een BTW factuur. Het is echt een dikke pil en moet met pakket­post, reken op 7,50 voor verpakking en verzending in Nederland (1 t/m 5 stuks). Reken voor het buitenland op hogere bedragen. Verzenden naar België bijvoorbeeld kost 12,25 per los boek. Een pakket naar België t/m 5 stuks kost 21,25. Dit zijn tarieven van DHL aangepast begin 2024.
Speciale wensen graag vermelden (zoals afgeven bij een postagentschap i.p.v. thuisbezorging).
Wederverkopers kunnen eveneens contact opnemen per e-mail over de voorwaarden.
Informatie en recensies:
Klik voor de Inhoudsopgave en Index. Om een indruk te krijgen staan hier een hoofdstuk Geschiedenis een hoofdstuk over Fusing met oplopende hitte en een hoofdstuk Slijpen met een slijpbok.
* Het streven was om dat boek te schrijven wat ik zelf had willen kopen toen ik met glas begon.
* Diverse gebruikers noemden het boek al “het ideale naslagwerk” en “de glasbijbel”. “Dat boek gaat mijn atelier niet meer uit want als ik even vast zit staat het antwoord er in”.
* In KM (nummer voorjaar 2012) staat een recensie over het boek. De conclusie daarvan was: “Het is een openhartig naslagwerk voor collega’s en een uitstekende introductie voor iedereen die het terrein van het glas wil betreden”.
* In Klei (nummer november 2011) staat ook een boekbespreking.  Het slot daarvan was: “Ook voor de keramist die niet meteen een glasoven wil aanschaffen, staan er voldoende mogelijkheden in om in de eigen keramiekoven glas te stoken”.

km recensie
Kleirecensie
INFO BOEKJE GOLVENDE PATRONEN